Nu ska elever i årskurs 1 på gymnasiet få undervisning på distans

Från och med måndagen den 16 november får även gymnasiets årskurs ett flexibel distansundervisning i de kommunala skolorna i Örebro. Det som en av åtgärderna i kommunens arbete att begränsa smittspridningen och hantera de lokala allmänna råden i Örebro län.

-Att vi nu kunnat ta beslut om att även årskurs ett kan inkluderas i distansundervisning betyder att vi får en större flexibilitet organisatoriskt och ytterligare möjligheter att begränsa smittspridningen i våra kommunala gymnasieskolor och hålla verksamheten igång, säger gymnasiechef Mokhtar Bennis.

-Vi har ett enormt tryck på skolan, alltifrån förskola hela vägen till gymnasiet. Vi skruvar åtgärder så hårt vi kan och det är också av största vikt att vi får hjälp av vårdnadshavare och elever för att kunna fortsätta att hålla förskolor och skolor öppna i den här utmanande situationen. Tillsammans kan vi hjälpas åt att begränsa smittspridningen, säger förvaltningschef Katarina Arkehag.