Örebro Teater – “historia om unga hjältar som rider och hittar sina egna stigar”

Py Huss-Wallin regisserar en historia om unga hjältar som rider och hittar sina egna stigar. Premiär på lilla scenen Nya China på Örebro Teater den 26 november. Offentliga föreställningar ges 28–29 december och 9–10 januari.

– Vi kommer ge publiken en omslutande, fysisk och färgsprakande föreställning som utspelar sig mitt i stallet där hästarna bor. Här blir det hästskötsel, hopptävling och discodans, ni kommer få möta hästar, ryttare, cowboys och vogedansare. All matning av djuren är dock strängt förbjuden, säger Py Huss–Wallin, dramatiker och regissör.

De nafsar, de bits, de stampar och de fnyser. De är vilda, de är tama, de galopperar och dominerar. Om dagarna vårdar de ömt sin spilta, om nätterna rider de i sporrsträck genom skogar och dalar. En fysisk och äventyrlig föreställning om hästar, identitet och om att våga. Om hästvarelser som samhället genom århundraden velat tygla och kontrollera men som inte bara finner sig i att vara söta lättledda ponnies. Ett hästväsen som vägrar gå i raka militärled utan dansar nu vilt med skimrande hästsvans. Med lek, humor och på blodigt allvar ger Örebro Teater en historia om unga hjältar som rider och hittar sina egna stigar.

Min häst är regisserad av Py Huss-Wallin som regisserat en mängd uppmärksammade föreställningar på bland annat Turteatern och Dramaten. Hon utsågs till årets ”genombrottare” 2016 av Tidningen Vi och tilldelades 2016 Stockholm stads kulturstipendium med motiveringen: ”Py Huss-Wallin sätter avtryck inom Stockholms teaterliv med rolltolkningar som synliggör och frilägger sidor av maskulinitet och femininitet. Fräckt, friskt och med ständigt utmanande blick utvecklar hon scenkonstens alla skrymslen och vrån.”

källa/ foto: Örebro Teater

Vad: Min häst, en familjeföreställning från 6 år och uppåt
När: Premiär 26 november kl. 10.15.
Var: Nya China, Örebro Teater

Medverkande: Malin Berg, Katarina Krogh, Hanna Lekander och Angelica Radvolt.