Framtidens unga kvinnliga företagare möts digitalt i Örebro

Young female Baltic Entrepreneurs creating the Future – BE the future –  går av stapeln i Örebro fredag till söndag. Från Örebro län är 28 tjejer i åldern 15-18 år uttagna till första omgången av BE the future.

-Tillsammans med unga tjejer i Estland och Lettland kommer de att under helgen utveckla affärskoncept. På söndag eftermiddag skall man ha byggt ett företagskoncept och tillsammans över landsgränserna skall de sedan driva företaget i sex månader med kontinuerliga träffar och coachning. Efter sex månader skall alla företag presentera vad man uppnått och lärt sig från sitt företagande, berättar projektledare Mia Carlén på Startcentrum.


Kickoffen i helgen är en digital Kickoff där teammedlemmarna deltar i Kickoffen från sitt hem. STARTcentrum i Örebro (Rudbecksgatan 26) har förvandlats till en digital coachningsarena med rum för coacher till företagen och en studio har riggats där sändningen sker för hela Kickoffen.


“Fortfarande år 2020 är entreprenörskapet/företagandet överrepresenterat bland män och de flesta företag startas av män (70%). BE the Future vill promota unga tjejers och kvinnors entreprenörskap. Detta skall genomsyra hela eventet och all personal som syns framför kameran är kvinnor och alla coacher är unga tjejer som idag driver eget företag. Coacherna kommer från olika håll från Sverige till Örebro för att ställa upp som coacher till sina likasinnade unga entreprenörskapskollegor”, skriver arrangören i en information.