Att hjälpa andra hitta glädjen i träning är Stephan Wilsons största drivkraft

Programledaren, träningscoachen och tidigare Örebroaren Stephan Wilson är just nu aktuell med boken Motivationsresan.  Att träna och känna sig stark både fysiskt och mentalt är en passion som Stephan Wilson vill dela med sig av.

För många är han den peppiga och glada programledaren känd från bland annat Stephan på glid och Bolibompa, men resan dit var inte det minsta utstakad eller förutsägbar. Barndomen var präglad av mobbning, rasism och utanförskap. Stephans familj hade inte råd med sportutrustning, han var livrädd för vatten och skidåkning var något för “Svenssons”. Idag har Stephan genomfört En svensk klassiker tre gånger och har de senaste åren ägnat sin tid till att hjälpa andra människor mot sina egna personliga mål. Stephan Wilson är uppväxt i Örebro och var tidigare programledare för Bolibompa, Gomorron Sverige och Lilla Sportspegeln.

Idag driver Stephan ett produktionsbolag vars senaste TV-serie, Min klassiker, nått hundratusentals. Att hjälpa andra hitta glädjen i träning har blivit hans största drivkraft.

foto: Thérèse Korning