Byggstart för Castellums kontorshus vid Södra vattentornet

Nu är det byggstart för Källeruds Park vid Södra vattentornet nära Gustavsvik. Det är företaget Castellum som bygger och två hyresgäster är redan klara.

”Det känns väldigt bra att kunna byggstarta ett så speciellt projekt i dessa dagar. Tack vare föruthyrning om hela 50 procent till hyresgäster med framtidstro kan vi nu utveckla en arbetsplats med alla de kvaliteter som hör till morgondagens arbetsliv”, säger Henrik Saxborn, VD för Castellum AB.

Med ett läge mellan stad och natur beräknas Källeruds Park stå klart i slutet av 2021 och har redan två hyresgäster, Structor Örebro AB och Atea.

”Vi kände direkt att detta är platsen för vårt nya kontor, en fantastisk miljö med massor av möjligheter. Tillsammans med Castellum kommer vi skapa en mycket kreativ mötesplats för vår personal och våra kunder”, säger Stefan Lindqvist, platschef på Atea i Örebro.

”Efter 20 år på samma ställe ville vi ha en nystart. Vi tittade på flera alternativ men bestämde oss raskt för Källeruds Park. Det ger oss både ett modernt kontor med nya lösningar och ett centrumnära läge i vacker miljö”, säger Johanna Tun, VD på Structor Örebro AB som hyr för 30 kontorsplatser.

I Källeruds Park ingår Castellums koncept WorkOUT som redan finns på flera orter i landet. Här betyder det ett utomhuskontor med ändlös takhöjd både fysiskt och kreativt, aktivitetsbaserade ytor där man kan sitta eller stå, arbeta enskilt eller i grupp, i sol eller skugga. Forskning visar att arbete utomhus har flera positiva effekter på hälsan, stärker immunförsvaret och sänker stressnivån.

Projektet i korthet:

  • Total investering inkl förvärv av mark: 118 Mkr
  • Adress: Gustavsviksvägen 3, Örebro (citynära)
  • Yta: ca 3400 kvm LOA samt 50 parkeringsplatser
  • Totalt hyresvärde: 8,7 Mkr
  • Totalentreprenör: ByggTema Örebro AB
  • Inflyttning: årsskiftet 2021-22
  • Kontrakterade hyresgäster: ATEA Sverige AB, Structor Örebro AB