Så här mycket får länets idrottsföreningar i stöd

59 idrottsföreningarna i Örebro län har beviljats stöd på tillsammans totalt 4 637 000 kronor för perioden juli till september 2020. Utöver detta kommer elitföreningarna ta del stöd direkt från sitt specialförbund.

– Vi är glada över att kunna förmedla det här stödet som en hjälp för föreningar att överleva och kunna fortsätta erbjuda idrottsaktiviteter till framförallt barn och unga, säger Charlotta Stenhem, distriktsidrottschef för RF-SISU Örebro län.

Riksidrottsförbundet betalar ut 554 miljoner, av Regeringens kompensationsstöd, till över 2300 idrottsföreningar och till större evenemang för perioden juli till september 2020. Stödet ska kompensera idrottsföreningens uteblivna intäkter och kostnader på grund av Corona.

I vårt län har idrottsföreningar i samtliga tio kommuner sökt och fått ekonomiskt stöd. De fem klubbar som tilldelats störst ekonomiskt stöd är Bollklubben Forward (665 000 kr), Örebro Syrianska Idrottsförening (377 000 kr), Laxå Motorklubb (365 000 kr), Hällefors Ishockeyklubb (280 000 kr) och Almby Idrottsklubb 235 000 kr). BK Forward var den förening i Örebro län som fick mest pengar. Men föreningen hade hoppats på mer stöd.
– Vi är såklart tacksamma, men jag måste säga att jag är besviken. Med tanke på att vi har ställt in Forwardcupen och blodomloppet så har vi tappat halva vår årsomsättning, säger Thomas Andersson, kassör i BK Forward.

källa/ foto: RF-SISU Örebro län