Designern Louise Linderoth har egen kollektion på Gina Tricot

Louise Linderoth är designern från Örebro som inte är rädd för att våga utmana den traditionella modescenen. Hon inspirerar med sitt brinnande engagemang för ett innovativt skapande och älskar mixen av problemlösning och estetik med kroppen i fokus.

“Med en dröm om att fortsätta utforska konstruktionen av jeans i relation till en sittande position lanserar hon nu onlinekollektionen Lou Dehrot Seated Jeans i samarbete med Gina Tricot”, skriver företaget i ett pressmeddelande.

-Det har varit ett otroligt roligt samarbete, höjdpunkterna har utan tvekan varit arbetet och utprovningarna med direktrisen Gunilla, och kampanjfotograferingen. Jag tog med mina två dekonstruerade prototyper och därifrån arbetade vi med det tekniska för möjligheten att skapa jeansen i en större produktion, berättar Louise.

-Genom hela processen har jag haft kontakt med kunder som visat intresse, detta för att få en bredare bild av vad som är viktigt när det kommer till jeans i rullstolsanvändande. Något som vi tagit hänsyn till i designvalen vid beslut om benlängd, placering av bakfickor och förstärkta hällor.

-”Have a Seat” är en konceptuell kollektion med fokus på jeans konstruerade för en sittande position. Det har varit viktigt att vid sidan av det konceptuella spåret, även arbeta med det vardagliga konceptet av jeans med fokus på passform. Jag har gjort oändligt många rekonstruktioner för att hitta en passform som får jeansen att följa och arbeta med, istället för emot kroppen. De senaste två åren har handlat mycket om varumärkesbyggande och att skapa en stabil grund för mitt framtida arbete, vilket har resulterat i Lou Dehrot.

– Det har varit ett otroligt roligt samarbete! Jeansen är baserade på två av mina favorit-dekonstruktioner av Gina Tricot-jeansen ”Bonnie low waist jeans” och ”Comfy mom jeans”. De är dekonstruerade för att följa kroppen i en sittande position. När det gäller passform är det otroligt viktigt att se till kroppens form, position och funktion för att åstadkomma känslan av den där omfamnande kramen, som ett bekvämt plagg ska kännas. Genom hela processen har jag haft kontakt med kunder som visat intresse, detta för att få en bredare bild av vad som är viktigt när det kommer till jeans i rullstolsanvändande. Något som vi även tagit hänsyn till i designvalen vid beslut om benlängd, placering av bakfickor och förstärkta hällor. Jag vill utveckla synsättet på kroppar i modescenen. Jag vill lämna spår, skapa eftertanke. Inspirera människor att se problem som potentiella lösningar. Arbetet med form och representation är navet i mitt skapande, berätta designern Louise Linderoth, Lou Dehrot.  

källa/ foto: Gina Tricot

Lyssna gärna på Louises program i serien Örebropratarna – här från 2018: