Här är eleverna som vann regionens skrivartävling

Dig it! är en regional digital skrivartävling för ungdomar i högstadiet och gymnasiet. Tävlingen anordnas av Regionbiblioteket i Örebro län tillsammans med folk- och skolbibliotek i länet. Årets tema har varit Bitter och nu har vinnarna för 2020 korats.
Dig it! är en regional digital skrivartävling för ungdomar i högstadiet och gymnasiet. Tävlingen anordnas av Regionbiblioteket i Örebro län tillsammans med folk- och skolbibliotek i länet. Årets tema har varit Bitter och nu har vinnarna för 2020 korats.

-Årets tävling har inspirerat skrivande från nästan alla länets kommuner. Tema för dig it! har varit Bitter och totalt har tävlingen tagit emot ett sextiotal bidrag där temat behandlats på fantasifulla och tänkvärda sätt.- Vi är jätteimponerade över ungdomarnas insatser. Genom att lyfta fram ungas skrivande och visa vilken bredd och kvalitet det finns, vill vi att de unga författarna ska stärkas i sin identitet som skrivande personer och inspireras att utveckla sina kreativa sidor, säger Linda Berg Ottoson, utvecklingsledare bibliotek/litteratur, Region Örebro län.

Priset, förutom äran, är ett pengabidrag. Ungdomarna tävlar i två kategorier beroende på ålder, högstadie- eller gymnasieklassen. Alla bidrag finns att läsa på websidan: http://digitskrivartavling.blogspot.com/ 

– Juryn har gjort ett gediget och noggrant jobb med att utse pristagarna. Årets pristagare kommer från Örebro, Frövi och Karlskoga. Det har varit ett spännande arbete och mycket intressant att få ta del av alla tankar och infallsvinklar på årets tema. Det finns en härlig kreativitet i länet, säger Linda Berg Ottoson, utvecklingsledare bibliotek/litteratur, Region Örebro län

Vinnare i årets tävling
Högstadiet:
Gabriella Blixt, Frövi, för berättelsen Bitter
Sebastian Anttonen, Örebro, för berättelsen Ett sista farväl
Lova Strömberg, Örebro, för berättelsen Jag skriver

Gymnasiet:
Ivan Rosin, Karlskoga, för berättelsen Höstäpplen
Sofia Brundin, Örebro, för berättelsen Kråksparkar
Adele Milehed Persson, Karlskoga, för berättelsen Bitter