Jakob Hellman spelar i Örebro nästa höst – nytt album i januari

Jakob Hellman kommer till Örebro och Conventum Kongress den 30 oktober nästa år. Så Mycket Bättre-aktuella Jakob Hellman ger sig ut på stor turné hösten 2021 och den 8 januari släpper Jakob Hellman sitt andra album, “Äntligen borta”.

“Det kommer bli 25 oförglömliga kvällar med en av den svenska pophistoriens mest älskade artister. Som om det inte är mer än nog så tar Hellman med sig sin vän Mattias Alkberg på turnén. Han kom från ingenstans och förändrade allt. I alla fall om man med ”ingenstans” menar den lilla norrländska byn Vuollerim och med ”allt” menar riktningen för svenskspråkig popmusik. Jakob Hellmanslog igenom med buller och bång 1989 då hans debutalbum ”… och stora havet” släpptes. Låtar som ”Vara vänner” och ”Hon har ett sätt” introducerade ett nytt sätt att skriva låtar på svenska, med sina ordrika texter och ett utryck bestående av lika delar naivitet och melankoli”, skriver arrangören.