Rosengrens Skafferi satsar på att leverera mat hem till kunderna

De nya covid-19 restriktionerna slår hårt mot flera branscher, speciellt restauranger, butiker och hotell. Rosengrens Skafferi vid Teaterplan i centrala Örebro har nu ställt om från att främst fokusera på gästerna i restaurangen, till att kunden får maten levererad hem.

-Covid-19 har så klart satt stopp för en väldigt stor del av den ordinarie verksamheten. Därför har restaurangen fått tänka på nya sätt att tillhandahålla mat till kunder. Maten går att ta med som avhämtning, vill man inte gå in så kan man till och med få maten utanför.. Rosengrens har också utvecklat ett koncept som de kallar ”Färdiglagad matkasse”. Den innehåller tre färdiga middagar som du kan ta med dig hem och värma upp när det passar, säger Åsa Sandholm, kökschef och delägare.

-Många restauranger har satsat på matkassar, men då är det oftast en tre-rätters middag. Men vi vet att fler stannar hemma och därför äter mer måltider i hemmet. Då kan det vara tacksamt att få tre måltider istället för  en trerättersmiddag.”  Då får man mer variation samtidigt som man inte behöver planera och laga lika många måltider, säger Åsa Sandholm vidare.  

-Matkassen är vegetarisk men man behöver inte vara vegetarian för att gilla den. Många vet inte hur man lagar god vegetarisk mat, säger Holly Linton, restaurangchef och delägare.

-Rosengrens skafferi kommer också erbjuda en speciell ”julkasse” som innehåller ett komplett vegetariskt julbord för fyra personer eller fler. ”De som inte vegetarianer kan komplettera med fisk och kött, vi rekommendera så klart att man då köper från lokala producenter” säger Åsa.

-Det går även att beställa en jultallrik. Vårt vegetariska julbord har varit mycket uppskattat tidigare år. Vi kommer även erbjuda det på plats i restaurangen vid två tillfällen. Det kommer vara mycket gott om plats mellan alla sällskap. Vi kommer att servera maten ”family style”, det är jag van vid från min amerikansk-italienska bakgrund och ett trevligt sätt att äta mat med familj och vänner”.  Det innebär att man får julbordet framdukat på varje sällskaps bord, berättar Holly.

Rosengrens skafferi har som mål att laga smakrik och hälsosam mat från grunden med så mycket som möjlig närodlat och ekologiskt. Restaurangen finns sedan mars 2019 i Örebro Teater, vid teaterplan. Vanligtvis är Rosengrens öppet för lunch, kvällar och olika event. Restaurangen samarbetar även nära med Örebro Teater och tillhandahåller värdskap och pausservering.

foto: Rosengrens Skafferi