Nytt byggföretag etablerar sig i Örebro

HMB Construction, ett av Sveriges stora byggföretag, etablerar sig nu i Örebro. “HMB bygger både bostäder, samhällsfastigheter och kommersiella fastigheter och har haft en snabb tillväxt sedan starten för 25 år sedan. Idag har bolaget drygt 300 medarbetare och omsätter 1,4 miljarder kronor”, skriver bolaget i en information.

Den nya avdelningen i Örebro leds av tre kända branschprofiler: Thomas Jansson, vd och avdelningschef och projektledarna Robert Davidsson och Jakob Akfidan. De har alla en mångårig karriär i byggbranschen bakom sig.

– Vi valde HMB för att vi känner oss hemma i bolagets värderingar, strategi och företagskultur. Vi förenas i viljan att göra vårt yttersta för kunderna och erbjuda en smidig, kundnära byggprocess, säger vd och delägaren Thomas Jansson.

HMB Örebro bedömer att det finns en stor potential för en ny lokal aktör. Fram till 2030 behöver omkring 10 000 nya bostäder byggas, enligt beräkningar. Näringslivet väntas utvecklas väl eftersom det finns en bra bredd av branscher. Dessutom är Örebro attraktivt för nyetableringar, tack vare sitt goda läge.

– Vi har redan en del spännande uppdrag på gång och har startat rekryteringen av nya medarbetare, berättar projektledaren och delägaren Jakob Akfidan.

– Tillsammans har vi en tydlig målbild och en långsiktig plan för tillväxt, säger projektledaren Robert Davidsson i ledartrion för HMB Örebro.
Krister Karlsson, vd för HMB Construction, är mycket nöjd med etableringen av bolagets åttonde avdelning.

– Vi har haft ögonen på Örebro under lång tid nu, och har till och med fått frågan om att etablera oss där från våra kunder. Det känns väldigt bra att få bidra till Örebros starka tillväxt.

foto: HMB