Länsmuseet öppnar observatorium för landsbygden – Glanshammar har valts ut

Under hösten har Örebro läns museum tack vare pengar från en fond startat ett Landskapsobservatorium. “Ett landskapsobservatorium är en plattform som utifrån den europeiska landskapskonventionen, som Sverige skrivit under, samlar kunskap om landskap och utgör ett forum för landskapsfrågor, tillsammans med civilsamhälle och myndigheter”, skriver museet i en information och fortsätter:

” Vi kommer att ha fokus på Glanshammar och tillsammans med hembygdsföreningen, Örebro kommun, länsstyrelsen och många andra ta reda på varför landskapen ser ut som de gör, samtala om och undersöka vilka förändringar som skett och som kommer att ske i Glanshammar med omnejd”.

Läs mer här:

https://www.olm.se/service-och-tjanster/landskapsobservatorium.html

källa/ arkivbild: Örebro läns museum/ Michael Lander

,