Nu ska SCB flytta – här är den nya adressen

En helt ny kontorsbyggnad med 500 skrivbordsplatser i närheten av centralstationen. Det blir SCB:s nya hemvist i Örebro från och med september 2023.
– Vi tror väldigt mycket på det här läget. SCB kommer att bli en del av entrén till Örebro, säger Joakim Stymne, generaldirektör på SCB.

I veckan skrevs kontrakt med det kommunala fastighetsbolaget Örebroporten, som kommer att bygga en ny kontorsbyggnad på Norrbackavägen 9 i Örebro. Där kommer SCB att rymma cirka 500 skrivbordsplatser på fyra våningsplan.

– Vi kommer att få moderna lokaler som ger ett gott stöd till verksamheternas olika behov, och som hjälper oss att lyckas i vårt gemensamma arbete, säger Joakim Stymne.

Utöver den helt nya byggnaden kommer en äldre närliggande fastighet byggas om för att kunna användas som tryckeri, skanning, cykelförråd och omklädningsrum.

– Detta är en del i det lokalprojekt som pågått under några år här på SCB. I somras flyttade våra medarbetare i Stockholm från Garnisonen på Östermalm till nya lokaler i Solna strand. Det är verkligen roligt att vi nu också kan presentera planerna för Örebro, säger Joakim Stymne.

I Örebro går alltså flytten inte lika långt. De nya lokalerna ligger strax norr om citykärnan i Örebro och Joakim Stymne är nöjd med det nya läget.

– Det är ett läge med stor potential och som vi tror väldigt mycket på. Eftersom det är väldigt mycket på gång i det här området så kommer SCB bli en del av entrén till Örebro, säger Joakim Stymne.

källa/ foto: SCB/ White

,