Inget traditionellt nyårsfirande vid slottet – lyser upp fasaden från och med söndag

Vanligtvis brukar flera tusen personer samlas vid Örebro slott för att fira in det nya året, men i år är inget vanligt år, och därför ställs nu nyårsfyrverkerierna in. För att ge ett ljus i mörkret kommer Örebro kommun, i samarbete med Örebrokompaniet istället lysa upp slottets fasad mellan 6 december fram till och med trettonhelgen för att önska God jul och gott nytt år.

Det är den västra och södra fasaden på Örebro slott som kommer belysas med ett fast sken under december. Det är en enkel utsmyckning av slottet som ersätter de traditionsenliga fyrverkerierna och detta för att undvika folksamling med anledning av risken för smittspridning.

– Vi har det här året blivit vana med att ställa in och ställa om. Tyvärr gäller det även det uppskattade nyårsfirandet vid slottet. Men vi vill ändå sprida det ljus vi kan och med hjälp av vårt vackra slott önska alla örebroare en riktigt god jul och ett gott nytt år, säger Kenneth Handberg, kommunstyrelsens ordförande.

– Då alla evenemang, konserter och firanden är inställda vill vi ändå göra det vi kan. Därför väljer vi att lysa upp Örebro och vårt fina slott lite extra under december, säger Christer Wilén, VD på Örebrokompaniet.

arkivbild Den magiska maskinen