Emma, Agnes och Madde är “världens bästa örebroare”

Från en turistbyrå till 150 000 örebroambassadörer. Det var tanken när Örebrokompaniet lanserade pepp-kampanjen ”Världens bästa örebroare” i våras. Nu är vinnarna korade, tre stolta örebroare som tipsat om allt från bästa selfieplatsen till sina alldeles egna smultronställen.

Senaste årens ändrade kundbeteende, när det gäller hur besökare införskaffar turistinformation, har gett Örebrokompaniet nya möjligheter att arbeta med besöksservice och värdskap. Flera av Örebrokompaniets undersökningar visar att familj och vänner bidrar starkt till val av besöksmål och att ett gott värdskap på platsen ökar chansen att besökaren kommer tillbaka eller rekommenderar platsen vidare.

Därför är just örebroarna viktiga i Örebrokompaniets arbete att marknadsföra Örebro. Kampanjen var menad att peppa och sprida information om Örebro som bostadsort och besöksmål och att ta del av örebroarnas egna tips och tankar om Örebro.

900 personer, örebroare eller med koppling till Örebro, har deltagit i Örebrokompaniets mejl-pepp-kampanj under året och över 2500 tips och kommentarer har kommit in. En jurygrupp från Örebrokompaniet har, utifrån givna kriterier, valt ut tre örebroare som erhåller titeln ”Världens bästa örebroare” och som, förutom äran, får fira med en hotellövernattning i vår vackra stad.

– Vi är helt överväldigade av den fantastiska responsen från deltagarna. Under det här året när just besöksnäringen drabbats hårt har det varit otroligt roligt att se örebroarnas engagemang och stolthet över Örebro som bostadsort och besöksmål, säger Jenny Blåder, destinationsutvecklare värdskap på Örebrokompaniet och fortsätter:

-Vinnarna är Madde Ingram Klippel, Emma Bodin och Agnes Andersson och de har alla deltagit hela perioden och generöst delat med sig av sina bästa örebrotips och visat sig vara riktigt bra ambassadörer för Örebro. Att det blev tre kvinnor är inte så förvånande med tanke på att Örebrokompaniets undersökning om örebroarnas stolthet som genomfördes 2019 visar att Örebros allra bästa ambassadörer är just kvinnor 30-50 år.


Vinnare

Madde Ingram Klippel, 33 år.

”Efter fem år i England inser jag nu, när jag bor på ”hemmaplan” igen, att Örebro är fullkomligt fantastiskt och jag vill mer än gärna lyfta fram allt underbart som finns att göra här så fler hittar till Sveriges guldkorn! Att dessutom få chansen att komma med idéer kring saker som kan bli bättre är ytterligare en aspekt i att jag ville engagera mig!”


Juryns motivering:

Madeleine Ingam Klippel är en stolt örebroare som beskriver Örebro som en gott och blandat påse med ett fyrverkeri av färger och former. Madeleine tar med nöje barnvagnspromenader och uppskattar då närheten till vatten och grönområden. Madeleine sprider gärna vidare ordet om Örebro, stadens vackra miljöer, människorna och gästvänligheten till släkt och vänner men håller Örebros finfina svamplockarställen för sig själv.

Emma Bodin, 37 år. (se bild ovan)

”Jag fick nys om den via sociala medier och tänkte att det var en rolig och bra idé att vi kan dela med oss av våra guldkorn i kommunen, särskilt i dessa speciella tider då behovet av att aktivera oss och umgås utomhus och på hemmaplan är större än någonsin. Att dessutom kunna tipsa (och få tips) om lokala aktörer är också extra värdefullt nu då de behöver allt stöd de kan få.”


Juryns motivering:

Emma Bodin är en stolt örebroare som gärna upplever Örebros vackra miljöer på en cykeltur längs Svartån eller med härlig stämning på någon av Stortorgets uteserveringar. Hon handlar gärna och ofta gott lokalproducerat eller sätter extra guldkant på tillvaron med egenplockade kantareller från skogarna runt Örebro. Att ta emot besökare på ett välkomnande och hjärtligt sätt och att ge härliga tips på upplevelser i vår stad blir mycket roligare och enklare med tips som Emmas.

Agnes Andersson, 25 år.

”Jag har deltagit i peppkampanjen för att jag tycker att det är en riktigt rolig idé och ett bra sätt för oss örebroare att få vara delaktiga i att dela med oss av våra guldkorn till varandra. Jag har själv fått flera bra tips genom utskicken och det är verkligen kul!”

Juryns motivering:

Agnes Andersson är en hitflyttad stolt örebroare som gärna njuter av Örebros soliga dagar vid vattnet, på en bänk med utsikt över Svartån eller en ljummen kväll vid Hjälmarens strand. Blandat med en särskild kärlek för stämningsfulla solnedgångar har Agnes skapat många fina minnen och upplevelser i vackra Örebro, vilka hon ofta och gärna sprider vidare till sina vänner och bekanta runt om i världen.

källa/ foto: Örebrokompaniet/ privat