13 000 antagna till universitetet – får plugga digitalt

Första urvalet till vårens program och kurser är nu klart och i dag får nästan 13 000 personer besked om att de har antagits till en utbildning vid Örebro universitet. Just nu pågår arbetet med att säkerställa att nya studenter får en bra start på sina studier vid Örebro universitet.

“Det blir en annorlunda start för dem som påbörjar sina studier i januari 2021. Med anledning av coronapandemin kommer studierna att bedrivas digitalt, åtminstone till och med mars månad. Bara vissa examinationer och moment som inte går att utföra på distans av kvalitets- eller rättssäkerhetsskäl kommer att genomföras på plats på campus, och då med särskilda säkerhetsåtgärder för att hindra smittspridning”, uppger universitetet.

– Den största skillnaden för nya studenter är den sociala biten, att vi inte kan träffas som vanligt. Men det är viktigt att tänka på att även om studierna bedrivs digitalt behöver inte allt ske på distans – ta vara på tiden att lära känna din nya stad, säger Katarina Kristoffersson, ordförande för Örebro studentkår.

källa: Örebro universitet

,