Shine Studios flyttar till Hjalmar Bergmanteatern – Conventum blir vaccinationscentral

För några veckor sedan blev det klart att Conventum Arena blir vaccineringscentral. Därför flyttar Shine sina tre streaming studios till Hjalmar Bergmanteatern.

Den andra november invigdes Shine Studios på Conventum Arena. Sedan dess har verksamheten hjälpt flera företag och organisationer i regionen att sända sina digitala möten och events. Men för två veckor sedan blev det klart att Shine blir tvungen att hitta nya lokaler.

– Samarbetet med Conventum har alltid varit med reservation för andra förfrågningar, så det finns inget konstigt med beslutet, säger Richard Kennett, en av delägarna till Shine Studios. Tvärtom. Det känns självklart att arenan blir vaccineringscentral, Conventum är ju proffs på stora evenemang som kräver stora ytor och mycket logistik.

Tanken om att kontakta Hjalmar Bergman Teatern kom direkt. Teatern passar utmärkt för Shines behov. Processen gick fort också. Tomas Fridborg, ansvarig på teatern var snabb med återkopplingar och beslut.

Studio Enterprise, den största studion, byggs upp på teaterns huvudscen, medan Flex Large och Flex Small etableras på teatercaféet. Från mitten av januari ska Shine återigen kunna sända digitala möten och events åt regionens företag och organisationer.

– Om det är något som covid-tiden har lärt oss är det vikten av att vara flexibel, säger Richard Kennett. Man måste dagligen vara vidöppen för helt nya förutsättningar och lösningar.