Kyrkan ger ytterligare 480 000 till Matcentralen – hjälper 600 i veckan

“Utsattheten ökar under pandemin. Det märks inte minst på Matcentralen på Örebro Stadsmission. Därför har kyrkorådet i Örebro pastorat beslutat att Svenska kyrkan ger ett extra bidrag på 480 000 kronor till utveckling av Porten och Matcentralen”, skriver Svenska kyrkan Örebro i en information och fortsätter:

“Matcentralen är ett samarbete mellan Örebro Stadsmission och några av Örebros mataffärer, som skänker svårsålda varor – t.ex. livsmedel med kort datum eller skadad förpackning. Via Matcentralen hamnar varorna hos personer som inte har mat för dagen. Under pandemin har både Porten och Matcentralen fått många fler besökare. På Porten handlar det om närmare en fördubbling, medan Matcentralens ökning är ännu större. Under hösten 2020 har Matcentralen hjälpt cirka 600 personer varje vecka, varav cirka 400 var barn”.