Petra Sandberg Holstensson aktuell med ungdomsbok om vänskap, relationer och identitet

Petra Sandberg Holstensson bor i Örebro och arbetar till vardags som kock. Hon har alltid skrivit på sin fritid och 2014 publicerades hennes första novell i antologin #Älskanoveller. Nu är hon aktuell med Ungdomsromanen När droppar faller, som behandlar tematiker som vänskap, relationer och identitet.

I samspel med en trovärdig bild av hur en tonårings liv kan se ut ställer boken frågor som: Vem blir man när man inte faller under någon normativ etikett? Vad betyder ordet kärlek när den inte kan placeras i ett tydligt fack?

Petra har varit med i flertalet antologier samt fått en barnbok utgiven på Idus förlag, Vildas vilda ben (2016). Petra har också gett ut romanen På andra sidan växer gräset på Calidris förlag (2016). Boken blev nominerad i kategorin ”Årets bok” på QX-galan 2017.