Klartecken att unga ska få börja träna igen – även inomhus

Regeringen gav i dag ett tydligt besked att idrottsträningar för barn och ungdomar som är födda 2005 och senare ska återupptas både inomhus och utomhus.

– Det är glädjande att idrottsminister Amanda Lind visar hur viktig idrotten är för fysisk aktivitet, gemenskap och för att må bra vilket ligger helt i linje med vad vi också framfört under lång tid, säger Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet.

– Det är med lättat hjärta jag kan säga till våra hundratusentals ideella ledare att det är dags att samla träningsgrupper och lag för att ge glädje, gemenskap och idrottsträning igen, säger Björn Eriksson.

Restriktionerna om stängda kommunala inomhusanläggningar förlängs till den 7 februari – men undantag gäller enligt ovan för de födda 2005 och senare. Personer födda 2004 och tidigare ska fortsatt undvika att träna i större grupper och om möjligt träna utomhus. För idrottsföreningar, idrottsledare och varje enskild aktiv gäller som tidigare att följa pandemilagen och Folkhälsomyndighetens nationella allmänna råd.

– Vi får ta små steg i takt med att läget i smittspridningen och läget i samhället förbättras. Jag hoppas att vi snart kan få större möjligheter att samla äldre ungdomar och vuxna igen, säger Björn Eriksson.