Här är Hovstalaget som samlade in mest pant

Coronapandemin har slagit hårt mot föreningslivet, inte minst ekonomiskt. Riksidrottsförbundet bedömer att pandemins negativa ekonomiska effekt för idrottsföreningar handlar om mellan 4 och 6 miljarder kronor under kommande år. Då blir extrainkomster som Pantameras miljötävling Föreningskampen ännu viktigare. Tävlingen har nu genomförts för åttonde året och trots pandemin lyckades föreningslivet i Örebro län samla in 513 673 burkar och PET-flaskor under 2020, vilket ger ett tillskott på närmare 500 000 kronor till de deltagande föreningarna. 

Totalt deltog drygt 2 000 föreningar i hela landet i 2020 års upplaga av Föreningskampen som sammanlagt samlade in över 18 miljoner burkar och PET-flaskor. I Örebro län deltog 129 föreningar och bäst i länet var Hovsta Idrottsförening P07 FB som samlade in 46 100 burkar och flaskor, motsvarande 46 400 kronor.

– Det har naturligtvis varit tuffare för föreningarna att samla in pant med de begränsningar som pandemin har inneburit med färre sammankomster, cuper, matcher och lagaktiviteter.  Att så många föreningar ändå valt att samla in pant som ett sätt att få in pengar till föreningskassan och samtidigt göra en fin insats för miljön är mycket glädjande, säger Rickard Andersson, strategisk marknadsförare på Pantamera/Returpack.

källa: Pantamera/Returpack