Klart med bygglov för ny förskola i Törsjö – byggs helt i trä

Nu har Futurum fått bygglov för att bygga en ny efterlängtad förskola i Törsjö, Mosås. Byggnationen startar under vecka 4 och barn och pedagoger förväntas kunna flytta in under sommaren 2022.

Törsjö förskola kommer att byggas helt i trä enligt Futurums konceptförskolemodell Framtidens förskola 2.0. Förskolan byggs som en partnering/samverkansentreprenad i totalentreprenadform mellan Futurum fastigheter och SjötorpsHus .

Redan under 2018 påbörjade Futurum arbetet med att bygga konceptförskolor helt i trä, vilket är en viktig del i bolagets strävan efter att minska CO²-belastning i byggprocessen.

Futurum har tidigare byggt förskolorna Beckasinen och Fiskgjusen enligt denna konceptförskolemodell, och just nu byggs Alnängarnas förskola samt Bettorps förskola enligt samma koncept.Törsö förskola blir därmed Futurums femte förskola enligt koncept 2.0.

källa/ foto: Futurum

,