På torsdag öppnar möbel- och inredningsbutiken Chilli på Boglundsängen

Den 28 januari är det äntligen dags igen för Chilli att åter slå upp portarna i Örebro, en av Sveriges främsta möbel- och inredningsbutiker – nu med ett nytt koncept. Med större inredningsfokus hoppas man kunna inspirera Örebroarna till en härlig hemmakänsla.

Den stora möbelkedjan Chilli, som numera ägs av framgångsrika Home Furnishing Nordic – Norra Europas största e-handlare inom möbler och inredning, stängde under hösten 2020 ner sin butik i Marieberg i Örebro. Detta på grund av dess läge och möjlighet till anpassning efter Chillis nya koncept. Efter en tids letande har man äntligen hittat rätt lokal. Ett koncept som hittat tillbaka till mer känsla, inredning och inspiration.

Den 28 januari öppnar den 1 179 m2 stora Chilli-butiken på Boglundsängen, en handelsplats som det senaste året haft en kraftig tillväxt och förutspås bli allt större de kommande åren. Läget och butiksytan går helt i linje med Chilli’s nuvarande etableringsplan, där man gärna vill ha andra möbel- och inredningsbutiker i närheten. Tobias Höglind, Head of Retail, förstärker även vikten av det nya konceptet jämfört med tidigare butiken; ”Det är viktigt att kunden som kommer in till butiken ska inspireras av våra miljöer. Av hemmakänslan. Inte bara av en soffa, utan av hela rummet.”

Tobias förklarar stolt vidare att det är fantastiskt att, mitt under en pandemi där många tvingas stänga ned, få vara med och öppna en ny butik. För att undvika smittspridning och säkerställa att kunderna kan handla på ett tryggt sätt kommer trängselvärdar finnas på plats under öppningen. Värdarna kommer se till att det inte är för många kunder i butiken samtidigt samt att avstånd hålls, såväl i butiken som i köbildning utanför. 

”För att ge alla möjlighet att ta del av vårt öppningserbjudande och för att undvika trängsel har vi en längre kampanjperiod än vanligt. Vi har stora ytor i butiken där alla kan hålla avstånd. För de som inte kan besöka oss under våra öppettider finns även möjligheten att boka in ett personal shopping-tillfälle. Dessutom har ju alltid chilli.se öppet”, säger Tobias.

”Valet att komma tillbaka till Örebro var givet. Här finns en stor efterfrågan. Främst kan vi se det på onlineaktiviteten, som är väldigt stark i regionen. Som omni-aktör arbetar vi aktivt med den positiva draghjälp som finns mellan online och fysisk närvaro, vilket varit ett lyckat koncept i kombination med ett enormt sortiment till attraktiva priser. Vi vet att många kunder vill ha möjlighet att se och känna på produkterna innan de bestämmer sig. Samt även få hjälp av butikspersonal för att välja rätt utifrån sina specifika behov”,säger Tobias.

Tobias fyller i och försäkrar; ”Konceptet är annorlunda, ni kommer att känna en helt annan inspiration jämfört med vår tidigare butik. Som vanligt är det mycket känsla för pengarna som kunderna kan förvänta sig”, avslutar Tobias stolt.