Praktiska Gymnasiet flyttar till nya lokaler – in i före detta möbelvaruhus

Praktiska Gymnasiet i Örebro flyttar under sommaren till nyrenoverade skollokaler på Väster. Eleverna får då tillgång till nya moderna verkstäder och flera lektionssalar i ett attraktivt skolområde med bra kommunikationer.

Inför nästa läsår flyttar Praktiska Gymnasiet i Örebro till nya skollokaler på Hagagatan 51. Tidigare fanns Mio möbler i fastigheten, som nu ska renoveras och anpassas efter skolans framtida behov. Det betyder bland annat nya moderna verkstäder, flera lektionssalar och grupprum samt en ny större matsal med skolcafeteria. Det blir enkelt för elever och medarbetare att ta sig till skolan med cykel, bil eller buss tack vare goda kommunikationer i området. 

– Jag ser verkligen fram emot att få starta nästa läsår i våra nya lokaler på Hagagatan tillsammans med elever och medarbetare. Nu får vi plats för att växa och utveckla våra viktiga yrkesprogram som så många branscher efterfrågar, säger Caroline Schreiber, rektor för Praktiska Örebro. 

Flytten till Hagagatan sker den 1 juli 2021. Innan dess ska skollokalerna renoveras och anpassas efter skolans behov av fastighetsutvecklaren Proveloper. 

– Vi är mycket glada att vi genom vårt samhällsutvecklingsbolag Detecta kan genomföra en konvertering av den tidigare Mio butiken till gymnasieskola. Lokalerna blir moderna och fullt anpassade till Praktiska gymnasiets yrkesprogram. Skolan kommer att nyttja knappt halva fastigheten, resterande yta är vi för närvarande i process att finna annan verksamhet till, säger Peter Gullberg, VD Proveloper.
,