Gladys Del Pilar är ny ambassadör för Missing People

Först Björn Ulvaeus och nu också örebroaren Gladys Del Pilar.  Den frivilliga och ideella sökorganisationen Missing People, MPS, fortsätter att bygga samarbete kring ett ambassadörskap med kända personer.

Hon har vunnit såväl Melodifestivalen som Hela kändis-Sverige bakar och i fjol gjorde hon succé på Chinateatern i Stockholm med huvudrollen i musikalen En värsting till syster innan pandemin slog till och tryckte på pausknappen i artistkarriären.

Fast livet har inte alltid varit så glatt och uppåt för Gladys Del Pilar. Som nyfödd lämnades hon och tvillingsystern på en trappa till ett kloster i Ecuador där hon tillbringade sina första sju år hos nunnor innan hon som adoptivbarn kom till familjen Werner i Örebro och ett betydligt tryggare liv.

I självbiografin Tro, hopp och kärlek berättar hon om sitt tidigare liv med övergrepp, destruktiva förhållanden och dålig självkänsla. Långt ifrån den glada, positiva och roliga Gladys Del Pilar vi idag ser på scenen.

För en tid sedan hade hon en nära vän som försvann och vet också vad en sådan händelse kan innebära av oro, ångest saknad och tomhet.

– Då jag på nära håll sett vilket fantastiskt arbete MPS gör med ett stort ideellt engagemang och en struktur och ordning som leder till att försvunna personer återfinns till 80 procent välbehållna föll det sig naturligt för mig att svara ja på frågan att bli stolt ambassadör och stödja MPS i deras viktiga arbete, säger Gladys Del Pilar i en kommentar.

MPS styrelseordförande Magnus Idebro säger att syftet med ambassadörskapet är att inspirera, engagera och skapa större kännedom kring organisationen och på det sättet få ännu fler att stödja Missing People och dess verksamhet.

– Gladys Del Pilar visar inte bara ett starkt och positivt engagemang i allt hon gör, utan har också ett stort hjärta för människor som hamnat i en svår situation. Jag är stolt att hon valt att stödja oss och vara vår ambassadör, säger Magnus Idebro.

källa/ foto: Missing People/ Urban Andersson

,