Klart med nya hyrorna för Öbos 22 000 lägenheter

Hyresgästföreningen och Örebrobostäder AB är nu klara med förhandlingarna om 2021 års hyror. “Efter långa och många diskussioner kunde parterna tillslut enas om att hyrorna för samtliga ÖBOs dryga 22 000 lägenheter höjs med 1,5 procent från och med den 1 januari 2021. ÖBOs utgångskrav var 2,7 procent”, skriver Hyresgästföreningen.

Hyresgästföreningen har gått med på hyreshöjningen för att ÖBO ska kunna möta allmänna kostnadsökningar i form av bland annat höjda taxor och samtidigt kunna fortsätta hålla en hög standard på skötsel och underhåll.

– Vi tycker att hyresuppgörelsen till slut hamnade på en nivå som vi kan acceptera. Det var väldigt stora skillnader mellan oss och ÖBO när vi inledde förhandlingarna. Båda parter har fått kompromissa en hel del för att tillslut nå fram till denna överenskommelse, säger Erik Anfält, förhandlingsledare på Hyresgästföreningen.

– Vi är i det stora hela nöjda med utfallet av årets överenskommelse. Vårt yrkande var betydligt högre, men i en förhandling behöver man vara beredd på att hitta kompromisser. Efter att ha anpassat 2021 års budget, så hoppas vi ändå klara våra resultatmål, säger Ulf Rohlén, vd på ÖBO.

,