M vill att restauranggäster ska få vara kvar i lokalen efter 20.30 – men inte kunna köpa alkohol

“Restriktioner under Coronapandemin för restauranger säger just nu bland annat att de får servera alkohol fram till 20.00, därefter ska restaurangen vara folktom klockan 20.30. Moderaterna vill att människor ska kunna vara kvar i restauranglokaler efter 20.30 för att kunna äta mat men utan att serveras alkohol”, skriver Moderaterna Örebro kommun i ett pressmeddelande.

-Jag vill att restaurangerna ska ges denna möjlighet för att kunna driva sina verksamheter framåt i en tuff tid, säger Anders Åhrlin oppositionsråd (M). Att tillåta restauranggäster att sitta kvar längre under kvällen ökar möjligheterna för gäster och restauranger till en större matupplevelse. 

“Att kasta ut gästerna är idag kontraproduktivt och ökar sannolikt eventuell smittspridning. Precis som med Microcatering vill Örebromoderaterna lösa problem på ett smidigt sätt så att förutsättningarna finns för såväl en lönsam näring som en god bit mat. Tyvärr blev då vårt förslag nedröstat av den styrande majoriteten”.

-Vi är i en tid då vi politiker måste hitta lösningar och skapa möjligheter för en bransch som drabbats hårt under pandemin, fortsätter Anders Åhrlin (M). Vi vill med detta förslag ge restaurangerna möjlighet att klara sig ur pandemin utan att känna att de har kommunen mot sig.

,