Anders kokbok är topp 4 på VM

Årets Ekokock 2020, Anders Johnsson, har med sin kokbok Härifrån tagit sig hela vägen till topp fyra i Gourmand Awards – Kokboks-VM. Boken är fylld av recept som betonar betydelsen av råvaror och relationer och är en av fyra, världen över, som har nominerats inom kategorin “Årets debut”.

– Att boken blivit utsedd till topp fyra i världen bland årets debutanter känns ju smått overkligt, men såklart helt magiskt kul. Jag är tacksam att enkel, ärlig och kärleksfull mat uppskattas. Att använda de bästa råvarorna för årstiden från lokala producenter är för mig en självklarhet. För det blir faktiskt ännu godare när vi vet vem som tagit väl hand om djuren, odlat grönsakerna utan genvägar och fiskat hållbart. Många har sagt det före mig och fler kommer säga det; riktigt god mat börjar med riktigt goda råvaror, säger Anders Johnsson.

foto: Andreas Hylthén

,