Konsthallen: Rita din siluett – bli del i utställning

Örebro konsthall bjuder in till konstlov med konstnären Cecilia Jansson. På konsthallen kommer en installation växa fram under en veckas tid som kan ses genom fönstren och digitalt. Alla som vill får delta med teckningar av sina siluetter i naturlig storlek.

Den senaste tidens uppmaningar att ”hålla avstånd” har satt fokus på våra kroppars yttre gränser. Avståndet mellan våra fysiska kroppar växer och mellanrummet där det mellanmänskliga mötet äger rum ökar i omfång. Det mellanrummet vill vi nu fylla med konturerna av så många människor som möjligt. Vi bjuder in till en veckas workshop på konsthallen, där representationer av alla som vill delta successivt fyller tomrummet.

Genom att göra en svartvit teckning i samma storlek som din kropp, kan du bli en del i installationen, som både blir till och visas under hela sportlovet. Låt sportlovet bli ett konstlov och ge ditt bidrag till ”folkfesten” på konsthallen!

Konstnären Cecilia Jansson tar med sig teckningar från sina tidigare workshopar på Kävesta Folkhögskola och nu senast på Peggy Guggenheim Collection i Venedig så det kommer bli många intressanta möten på konsthallen!

Så här gör du för att delta:

  1. Rita av din kropp på ett papper.
  2. Gör en svartvit teckning eller text inuti din siluett.
  3. Lämna in din teckning till Örebro konsthall på Olaigatan 17b.
    Vi tar emot bidrag måndag–fredag kl. 12–16, 22–26 februari.
    Vi placerar din siluett i rummet.

För alla åldrar! En teckning per person.

Ta del av installationen genom fönstren och digitalt under veckan.

– Istället för att ha ett vitt fyrkantigt papper som yttre gräns för vår konst, vill jag att vi ska använda våra siluetter som gräns. De nya regler som limiterar oss har tvingat oss att hitta nya kreativa sätt att leva våra liv så bra vi kan. Genom att använda kroppens ytterlinje som gräns blir den en symbol för de regler vi måste förhålla oss till i samhället. Vad kan man rita inuti en kropp? Vad blir det för teckning jämfört med ett fyrkantigt papper? Detta är ingen tävling! Jag vill bara på ett kreativt sätt dokumentera och samla in individuella tankar och tolkningar av den ovanliga tid vi upplever just nu, säger Cecilia Jansson.

Om Cecilia Jansson
Cecilia Jansson är verksam konstnär i Örebro och internationellt. Hon arbetar med storskaliga broderier och teckningar, med en bakgrund i det keramiska konsthantverket. Ofta handlar hennes konst om identitet, samhälle och representation. Cecilia Jansson ställde ut på Örebro konsthall hösten 2019 i utställningen Memberment och har tidigare gjort workshopar och konstverk på Kumlaanstalten och Konst på hög. I somras gestaltade Cecilia en tunnel i Vivalla med unga sommarjobbare, i samarbete med Trainstation.

Läs mer om Cecilia här: http://ceciliajansson.se/