De går in med pengar i appen Sista 9

Golfappen Sista 9, med bas i Örebro, hade under 2020 ett framgångsår, med en ökning från två till över 40 anslutna golfklubbar. Nu går Headlight-grundaren Dan Larsson och den amerikanska internationella investeraren Richard Garnier in i bolaget som i och med det tar man in en miljon kronor, en investering som ska möjliggöra fortsatt tillväxt.

— Det känns väldigt roligt att vi kan attrahera nytt kapital, trots att tiderna är tuffa just nu. I och med investeringen kommer vi kunna göra vår produkt ännu bättre och fortsätta växa, säger Hannes Rydell, vd och grundare av Sista 9.

Sista 9 grundades år 2019 och på bara två år har man gjort en enorm resa och ökat antalet anslutna klubbar med hisnande 1900 procent. Det går hand i hand med resten av golfsverige, där man kan se att antalet bokade golfrundor ökade med 42 procent under 2020, jämfört med året innan.

Företagets resa har även gjort så att de kommit med i Business Sweden’s Leap Accelerator program, där Hannes Rydell är en av de yngsta grundarna någonsin att komma med.

— Nu satsar vi offensivt under 2021, något som blir möjligt tack vare våra nya delägare och deras investeringar, säger Hannes Rydell.

Sista 9 är en golfapp som gör det möjligt att boka golfbanornas sista nio hål. Det innebär att spelarna i högre utsträckning kan komma ut på banan, samtidigt som golfklubbarna kan öka såväl beläggning som intäkter. Sista 9 grundades år 2019 av Hannes Rydell och har sin bas i Örebro.