Miljöpartiets kommunalråd startar podd – gästas av kända örebroare

Miljöpartiets kommunalråd i Örebro, Katarina Folkeson, saknar sansade politiska samtal och startar nu en podcast. Under våren träffar hon gäster som Dermot Clemenger, Markus Lutteman, Emilia Fahlin och Lars Ströman.

Det var i höstas som Katarina Folkeson, kommunalråd för Miljöpartiet i Örebro, fick idén om att starta en podcast. Efter att samhället fick ställa om i och med pandemin märkte hon att politiken hamnade längre ifrån människor och fastnade i kommentarsfält i sociala medier.

– Det viktigaste uppdraget för mig som politiker är att ha en ständig dialog med invånarna i Örebro, säger Katarina Folkeson. Det här har blivit en utmaning i pandemin och det är svårt att få till personliga möten med längre och mer nyanserade samtal. Jag är trött på den hetsiga tonen i kommentarsfälten, så nu provar jag något nytt som funkar inom ramen för restriktionerna. Jag vill komma närmare människor genom att hamna i deras hörlurar helt enkelt!

Enligt Katarina Folkeson är syftet med podcasten att de som lyssnar ska kunna känna att politiken inte är något främmande som bara en viss grupp i samhället får hålla på med. Podcasten heter “Inte så insatt”, en titel som kommunalrådet hoppas väcker nyfikenhet och intresse.

– Ett av de vanligaste uttrycken jag hör när jag diskuterar politik med människor är just “jag är inte så insatt”. Så när jag skulle hitta ett namn till en podcast som handlar om att göra politiken tillgänglig för fler så tyckte jag det uttrycket passade bra. Jag hoppas att många kan känna igen sig i det och bli nyfikna på de samtal jag och mina gäster har.

Varje avsnitt har en gäst som har någon koppling till Örebro län. På gästlistan finns bland andra Dermot Clemenger från Let’s dance, författaren och krönikören Markus Lutteman, elitcyklisten Emilia Fahlin, ekobonden Adam Arnesson, universitetslektorn Johanna Björklund, Idolfinalisten Freddie Liljegren, ledarskribenten Lars Ströman och musikern Björn Lycklig.

källa/ foto: Miljöpartiet