Örebrostudenter gör podd om aktier

Örebrostudenterna Gustav Oskarsson och Sebastian Röhr vill att fler ska spara i aktier. Tillsammans har de startat podden Finansstudion på Örebro universitet.

De två studenterna läser andra året på civilekonomprogrammet vid Örebro universitet, och båda är också engagerade i studentföreningen Sesam. Tillsammans spelar de in Finansstudion i ORU Innovation Arena – en mötesplats där studenter och forskare jobbar tillsammans med näringsliv och offentlig sektor.

– Första avsnittet är väldigt basic, där berättar vi vad man behöver göra för att börja spara på börsen, säger Sebastian Röhr.

Studenterna anser att börsen är den sparform som ger bäst avkastning över lång tid. De tycker att fler svenskar borde köpa aktier för sina sparpengar.

Gustav äger aktier i sex olika bolag, och siktar på att utöka innehavet till ett tiotal bolag. Sebastian har aktier i fyra bolag, och ett fondsparande.

– Som student har man inte jättemycket pengar. Jag skulle gärna ha några fler bolag i portföljen, säger Sebastian.

Något inslag om fonder är däremot inte planerat, eftersom studenterna anser att de är kunnigare på aktier. Gustav anger att han lägger ungefär tre timmar per dag på att läsa börsnyheter och följa bolagen som han investerat i.

källa/ foto: Örebro universitet