Örebro Teater flyttar fram premiären av Kung Lear

Örebro Teater har beslutat att skjuta upp premiären av Kung Lear och öppningen av experimentscenen Studion till hösten 2021, på grund av rådande restriktioner.

Kung Lear, med regi och bearbetning av Anna Pettersson skulle haft premiär 13 mars på teaterns nya experimentscen Studion. Nu får den istället premiär hösten 2021, då den också är planerad att gå på turné i Örebro län.

Teatern skjuter även på vårens konserter. Därmed har teatern inga offentliga föreställningar under våren 2021 utan planerar för en öppning i augusti. Teatern spelar dock sina planerade skolföreställningar Den unge Werthers lidanden och Min häst, för skolpublik som kan ta sig till teatern på ett smittskyddssäkert sätt.

Under våren produceras och släpps också scenkonst i en rad andra format – bland annat en digital teaterföreställning i åtta delar av Jörgen Dahlqvist, ljudvandring genom Örebro stad och en alldeles egen scenkonstpodd. Mer information släpps inom kort.

Nya datum för konserter:
Lisa Miskovsky – 24 oktober 2021
Daniel Lemma – 28 november 2021

källa/ foto: Örebro Teater/ Mats Bäcker