Öppet hus på universitetet för alla gymnasieelever

Den 10 mars bjuder Örebro universitet in till ett digitalt öppet hus för alla som går sista året på gymnasiet i Örebro län med omnejd. – Det blir livesändningar om allt från våra utbildningar till studentlivet och hur det är att plugga på universitetet, säger koordinator Madelen Renner.

Under de årliga Universitetsdagarna brukar gymnasieelever från både Örebro län och andra län i närområdet besöka universitetsområdet under en halvdag för att träffa studenter, ställa frågor och lyssna på information om de olika utbildningarna som finns på Örebro universitet.

I år blir Universitetsdagarna i stället ett digitalt öppet hus.

– Nu när vi inte har möjlighet att bjuda in eleverna till oss har vi hittat en annan lösning för att kunna ge en känsla av livet som student, säger Madelen Renner, koordinator för Universitetsdagarna.

Under sex livesändningar kommer gymnasieeleverna att kunna lyssna till studenter från olika program som berättar om hur det är att plugga på universitetet. Målet är både ge en inblick i vad högre studier innebär och hur det fungerar rent praktiskt – och också att bjuda på en känsla av hur det är att vara student.

– Våra studenter är de bästa ambassadörerna för våra utbildningar. Vi hoppas kunna bidra med inspiration genom att skapa dynamiska livesamtal med dem som har direkt koppling till studentlivet.