Förslag från MP: Gratis mensskydd på kommunala skolor och arbetsplatser

Miljöpartiet lägger idag en motion till Örebro kommunfullmäktige om att införa gratis mensskydd i kommunens skolor och på kommunens arbetsplatser. Detta för att utjämna ekonomiska skillnader, menar kommunalrådet Katarina Folkeson.

– För Miljöpartiet är det självklart att ingen, varken barn eller vuxna, ska behöva oroa sig över tillgång till mensskydd, menar kommunalrådet Katarina Folkeson (MP). Det är fortfarande ett stort tabu för många att prata om mens. Att mensskydd blir en mer vanlig syn i skolor och på arbetsplatser kan motverka detta tabu.

– Ingen ska behöva gå utan mensskydd av ekonomiska skäl. Det här förslaget skulle hjälpa dem som har en lägre inkomst och som måste spendera en del av inkomsten på mensskydd.

foto: Miljöpartiet Örebro

,