Sätter upp Den unge Werthers lidanden igen – spelas för elever

Örebro Teater sätter upp monologen Den unge Werthers lidanden för högstadiet och gymnasiet. Nypremiär på stora scenen den 9 mars.

Örebro Teaters uppsättning av Den unge Werthers lidanden är en monolog som framförs av Hans Christian Thulin. Den tar avstamp i Johann Wolfgang von Goethes roman där den unge Werther lider av olycklig kärlek till Lotte. På hans resor mot sitt tragiska slut följer vi hans ungdomliga passion och lidande genom den romantiska epokens vältrande i känslor, passion och mystik. Historien vävs ihop med en parallell berättelse om en högstadieelev, en hemläxa i svenska och en stigande besatthet av Henne, av Kari…

För regin står den flerfaldigt prisbelönta och hyllade regissören Erik Holmström som bland annat fick Svenska Teaterkritikers Förenings Teaterpris 2018.

– Vi skapade Werther för flera år sedan för att spelas på skolor i klassrum. Att få återkomma till den nu igen och sätta upp den på Örebro Teaters stora scen känns fantastiskt. Jag var jättenöjd med den första versionen, men vi har fortsatt att utveckla föreställningen och även tillfört ljus och scen-effekter och jag tycker att den har växt och blivit riktigt storslagen. Pjäsens stora känslor får nu ännu mer plats att bre ut sig på och Hans Christian Thulin som står ensam på scen får verkligen ta ut svängarna., säger Erik Holmström.

Föreställningen spelas för åk 8–9 och gymnasiet under veckorna 10–17.

Av: Johann Wolfgang von Goethe
Bearbetning: Eva-Maria Benavente Dahlin, Erik Holmström och Hans Christian Thulin
Regi: Erik Holmström
Ljuddesign: Johanna Gustavsson
Kostymdesign: Josefin Lindskog
Ljusdesign: Kenny Nilsson
Mask- och perukdesign: Giovanni Indelicato

Medverkande: Hans Christian Thulin

Örebro Teater har ställt in alla offentliga föreställningar under våren 2021, men spelar skolföreställningar för klasser som kan ta sig till teatern på ett smittskyddssäkert sätt.

källa/ foto: Örebro Teater/ICON Photograhy Kicki Nilsson