Svenska kyrkan och allsvenska KIF Örebro fortsätter sitt samarbete

Svenska kyrkan i Örebro och KIF Örebro DFF fortsätter det samarbete som pågått sedan hösten 2018.

– Vi kan inte blunda inför mäns och kvinnors skilda villkor. Snittlönen för spelarna i OBOS Damallsvenskan ligger på cirka 14 000 kronor i månaden, medan herrallsvenskans är cirka 93 000 kronor, säger citypräst Sara Nässelqvist. Medan herrarna kan ägna sig helt och fullt åt fotbollen, behöver damerna hitta andra jobb och inkomster vid sidan av. Det påverkar damspelarnas förutsättningar för återhämtning och därmed ökar också risken för skador.

Svenska kyrkan i Örebro och KIF Örebro har mycket gemensamt, tycker hon:

– Båda står tydligt upp för alla människors lika värde och har ett djupt engagemang i den frågan. Svenska kyrkan och KIF Örebro har samarbetat runt flera projekt där vi jobbat sida vid sida – till exempel vår julinsamling för flickors rättigheter och en insamling till Panzisjukhuset, där fredspristagaren Denis Mukwege räddar kvinnor och barn som utsatts för sexuellt krigsrelaterat våld.

Svenska kyrkan i Örebro går in med 75 000 kronor samt möjlighet till samtal/krisstöd för spelare och ledare.

På bilden ses cityprästen Sara Nässelqvist och lagkapten Frida Abrahamsson.

foto: Jenny Holmberg/ Svenska kyrkan i Örebro

Läs mer om samarbetet här:

https://www.svenskakyrkan.se/orebro/nyheter/kif

,