KS-ordförande Kenneth Handberg (S) ställer inte upp för omval

Kommunstyrelsens ordförande i Örebro, Kenneth Handberg (S), har idag meddelat att han inte kommer kandidera nästa mandatperiod. -Jag är otroligt stolt över att ha få haft örebroarnas och mitt partis förtroende att i drygt fem år leda arbetet med att utveckla Örebro kommun. Det har varit en spännande tid i kommunens historia med en stor befolkningsökning och kraftigt utbyggd välfärd. Men sammantaget har jag jobbat med politik på heltid i 10 år, vi behöver turas om att ta ansvar och axla tunga uppdrag i en tid som ställer allt hårdare krav på politiker. Nu är det dags för mig med ett nytt kapitel i livet, säger Kenneth Handberg (S).

-Att jag valt att meddela redan nu att jag inte kommer kandidera till nästa mandatperiod ger partiet förutsättningar att i god tid före valet utse en efterträdare. När min sista dag blir avgör partiorganisationen men jag har meddelat att jag står till förfogande så länge man så önskar. Det är viktigt att en överlämning sker på ett ordnat sätt och att de många frågor som rör Örebros fortsatta utveckling inte tappar fart, säger Kenneth Handberg.

Vem som kommer ersätta Kenneth Handberg som gruppledare och kommunstyrelsens ordförande utses av Socialdemokraterna i Örebro och dess medlemmar.

,