Jessica är nästa utställare i Konst på Hallen

Nu är det dags för en ny utställning på Örebro saluhall. Utställningarna pågår sedan ett par år tillbaka på saluhallens övervåning och är ett uppskattat inslag hos besökarna. Väggarna varieras med måleri, teckning och foto. 

De som ställs ut är mestadels lokala konstnärer, välkända och erkända men också de som är mer i starten av sitt konstnärskap.  

Det finns inte så många gallerier i stan. Det här är ett sätt för oss att bidra till det lokala kulturlivet” säger Björn Åqvist, fastighetsägare och samordnare för Örebro saluhall.   Nästa utställare är Jessica Jägbring. 

Med en farfar som var teckningslärare och en pappa som målat hela livet så kan man säga att konsten rinner i Jessicas ådror. Pappa Anders råd finns alltid med henne då hon målar: ”Var lätt på handen”, ”överjobba inte” och ”se till att få in ljuset”. 

Själv har hon studerat konst både på Malmfältens folkhögskola och genom olika kvällskurser. Hon har även spenderat en vår i New York då hon gick en konstkurs i Brooklyn med inriktning mot porträtt i olja.   Jessica har ett stort intresse för djur och natur och människans påverkan på den har fungerat som inspirationskälla till hennes konst.  

”Man kan säga att vi människor har blivit en invasiv art på planeten. Visst hör vi hemma här men det blir tokigt nu när vi mixtrar med naturen, utnyttjar den för vår egen vinning och helt tagit över vilket skapar obalans och förstör de naturliga ekosystemen,” menar hon.  

Vitvalen Hvladimir, som förvillat sig och nu bor uppe ibland fjordarna i Nordnorge, blev inspiration till en utav akvarellerna i utställningen.   ”Man misstänker att han rymt från en inhägnad i Ryssland där han tränats till spion då han första gången upptäcktes i fjordarna med en sele med en teknisk utrustning monterad, därutav hans norsk-ryska namn Hval-dimir,” berättar Jessica.  

Utställningen visas på Örebro saluhalls övervåning från 11 mars till och med 20 april.  foto: privat