Nu öppnar Länsbussarna dörren framme vid föraren – men bara på vissa linjer

Från och med i dag, måndag den 15 mars, kan de resenärer som ska åka buss i norra delen av Örebro län återigen stiga på via framdörrarna. På så sätt kan resenärerna använda den biljettautomat som sitter i den främre delen av bussen och så kan de på ett enklare sätt kommunicera med föraren i den händelse de har några frågor. En tredje fördel med öppna framdörrar är att risken för trängsel vid på- och avstigning minimeras, enligt Länstrafiken.

– Av hänsyn till våra resenärers och förares hälsa har vi kört med framdörrarna stängda under en period. Det har visserligen fungerat men det är glädjande att vi tack vare plexiglasen har möjlighet att erbjuda den service kring betalning och frågor som öppna framdörrar innebär, säger Fredrik Eliasson, kollektivtrafikchef på Länstrafiken.