Fyra idrottsledare hyllas för sitt engagemang – “kämpaglöd och omtanke varit extra viktigt i nomineringsprocessen”

Under tre månader har Scandic samlat in över 1 100 nomineringar till Årets Sportförälder 2020, ett pris som för fjärde året i rad delas ut till personer inom den ideella idrottsverksamheten. I år har kämpaglöd och omtanke varit extra viktigt i nomineringsprocessen och istället för en vinnare, har 55 eldsjälar från Sveriges olika specialidrottsförbund, utsetts till Årets Sportförälder.

Fyra av de utvalda eldsjälarna är Annette Rudin Sörbyängens Bouleklubb, Torbjörn Flink Örebro MK, Tilda Tolgfors GF Örebro samt Vesa Kutti Wadköpings Fäktförening.

– Det har varit många glädjetårar som fallit när vi skulle utse Årets Sportförälder. Alla nomineringar har varit vinstkandidater, men det som är den stora vinsten har varit insikten om att det finns så många personer som gör väldigt mycket gott för barn och ungdomars utveckling, säger Rickard Forsberg, Sponsringschef på Scandic.

– Samtliga vinnare är verkligen riktiga eldsjälar som lägger ned det lilla extra för att barn och ungdomar ska känna glädje i sin sport, avslutar Rickard Forsberg.

De 55 vinnarna i Årets Sportförälder 2020 belönas med utmärkelsen och en hotellvistelse för två, på valfritt Scandichotell i Norden.