Här får högstadieelever tips på studieteknik – livesändning från universitetet

Den 18 mars bjuder Örebro universitet in alla högstadieelever i regionen till en livesändning på temat studieteknik.
– Våra studenter kommer att ge konkreta tips på hur man lägger upp sitt skolarbete på ett bra sätt och minskar risken för stress, säger Kenan Keljalic.

Inom ramarna för Linje 14 brukar studenter från Örebro universitet varje termin åka ut till skolor i Örebro kommun och möta högstadieelever för att berätta om studieteknik. I år har man fått tänka nytt.

– Vi har valt att sätta upp en livesändning på Örebro universitets Youtube-kanal. Det gör att vi nu kan bjuda in alla högstadieelever i hela regionen, inte bara de sex skolor vi brukar samarbeta med, berättar Kenan Keljalic, verksamhetsansvarig för Linje 14.

Fyra studenter från olika utbildningar vid universitetet medverkar vid livesändningen. De kommer både att berätta om sina egna erfarenheter och ge konkreta tips på hur man minskar risken för stress, hur man kan planera sitt skolarbete och hur olika sorters minnestekniker fungerar. Eleverna kommer också att kunna chatta och ställa frågor till studenterna.

källa/ foto: Örebro universitet