Live at Heart sprider sig till Småland

För att skapa bättre förutsättningar för musikbranschen i Sverige startar nu Talentcoach i Kalmar län och Live at Heart festivalen i Örebro ett nytt samarbete där vi tillsammans ger nya talanger möjlighet att synas och hitta nya nätverk.

Först ut i samarbetet är showcasefestivalen Live at Heart Southeast som i år blir en helt digital festival som utgår från Hultsfred, Kalmar och Oskarshamn och arrangeras mellan den 20-22 maj.

Vi har länge samarbetat med Talentcoach och Kalmar län och nu tar vi ett nytt kliv mot att formalisera samarbetet. Talentcoach gör ett fantastiskt arbete för att stötta talanger inom musikområdet och vi är glada att vi tillsammans kan skapa en ny arena och mötesplats för musiker och musikbransch, säger Åke Lundström, VD för Live at Heart.

Detta är ett projekt som det har pratats om under några år nu och det känns jätteroligt att äntligen få presentera det, även om omständigheterna helt har ändrats sen vi började planeringen, säger Bo Nikolausson, från Talentcoach. Det var viktigt för oss att fortsätta och tänka innovativt och göra en digital festival istället för att ställa in. Kultur och framförallt musik är viktigt och något vi alla saknar. Vi kan inte sitta och vänta på bättre tider utan tänka långsiktigt och hur framtidens event kommer att se ut.

Live at Heart Southeast arrangeras i samarbete med Live at Heart Örebro, Länsmusiken i Kalmar Län, Talentcoach, Region Kalmar och kommunerna Hultsfred, Kalmar och Oskarshamn. Festivalen blir också avslutningen på EU-projektet INES, The Innovation Network of European Showcases. En showcasefestival är en plats för nätverkande och en plattform för musik, upptäckande och lärande. De kombinerar livemusik, konferenser och andra mötespunkter för människor i musikbranschen världen över. Festivalen innehåller paneler, musik och möten som främst riktar sig till musikbranschen.

Talentcoach är ett artistutvecklingsprogram baserat i Kalmar län där de ger unga musiker och kommande artister verktygen för att bygga karriärer och en chans att försörja sig på musik.

Live at Heart är Sveriges största och äldsta showcasefestival som i år arrangeras som en hybridfestival mellan den 1-4 september i centrala Örebro. Live at Heart har varit en del av INES sedan 2017.

källa: Live at Heart

,