Sören Olsson aktuell med ny bok om nioåriga Luna

Tillsammans med författarduon Martin Svensson och Leif Eriksson skildrar Sören Olsson vardagen för nioåriga Luna i staden Lilla Vargudden. Med hög igenkänningsfaktor och varm humor behandlar Luna och superkraften: Kärleken evigt aktuella frågor som utanförskap, kärlek och rätten att få vara sig själv.

”Samtidigt som vi vill skriva spännande böcker som lockar till skratt och läsglädje, lägger vi stor vikt vid att barnen ska lära sig att det är okej att vara annorlunda och att de känslor man känner är fullt naturliga. Läsning är ett utmärkt sätt för både barn och vuxna att få en bredare bild av omvärlden och för att både acceptera sig själv och sina känslor likväl som andra människors tankar, känslor och sätt att vara”, säger Sören Olsson.

Serien om Luna och superkraften riktar sig till barn i åldern sex till nio år. Den tredje delen i serien släpps i oktober 2021.