Dags för en ny säsong av Anna Janssons succé om Maria Wern

Tittarsuccén Maria Wern är i vår tillbaka med en ny säsong på C More och TV4. I säsong 8 får Maria Wern (Eva Röse) med kollegor ta sig an fyra nya fall som skett på Gotland. Denna gång utreds en explosion under en militärövning, mord bland ungdomsgäng, brutala rån under travveckan i Visby och en försvunnen dement man med hagelgevär.

– Jag är så oerhört stolt över att titulera mig medskapande och exekutiv producent för denna säsong av Maria Wern. Att skapa historierna från grunden och se sina karaktärer ta form är en dröm jag haft länge. Det har varit otroligt lärorikt att samarbeta med författarna och ta vår serie till ännu en ny nivå. Det känns också mäktigt att äntligen kunna bjuda våra hängivna tittare en ny säsong – jag har fått frågan konstant i två år nu… Och här är den. Varsågoda!, säger Eva Röse.

Serien utspelar sig på Gotland och är baserad på karaktärerna från Anna Janssons deckarromaner. Eva Röse spelar huvudrollen som Maria Wern och hennes kollegor spelas av Erik Johansson, Allan Svensson, Samuel Astor Åström och Peter Perski. Till gruppen ansluter också nya kollegan Sasha Raufi (Lola Zackow). Bland gästskådespelare syns denna säsong bland andra Maja Rung, Hanna Ardéhn, Peshang Rad, Sten Ljunggren och Eva Fritjofson.

källa/ foto: TV4/CMore