Vad ska de nya snabbussarna heta? – “hoppas få in kreativa och nytänkande namnförslag”

Tillsammans förbereder Region Örebro län och Örebro kommun för ett modernt och effektivt kollektivtrafiksystem som kallas BRT (Bus Rapid Transit). Under våren börjar man bygga den första delsträckan som de nya snabbussarna ska trafikera och nu efterlyses örebroarnas hjälp att döpa det nya systemet.

Det nya BRT-systemet består av snabbussar med egna körfält, anpassade hållplatser och hög turtäthet. Detta innebär att fler kan resa med kollektivtrafik i stråket än idag. Första sträckan kommer att gå mellan Brickebacken och Tegnérlunden.

– BRT är namnet på själva kollektivtrafiksystemet, men det är kanske inte så tydligt för alla vad man egentligen pratar om när BRT nämns. Därför vill vi ha örebroarnas hjälp att ta fram ett enklare och bra namn för de nya snabbussarna, säger Henrik Emilsson som är projektledare i Örebro kommun.

– Vi hoppas få in många kreativa och nytänkande namnförslag. Vi letar efter ett namn som speglar systemets funktioner. Till exempel kommer de nya bussarna vara lättare att stiga i och ur samtidigt som biljettkontrollerna ska gå snabbare än idag. Det kan vara något som har en tydlig koppling till Örebro, men det är inget krav. Alla förslag är välkomna!, säger Jan Berglöf, projektledare i Region Örebro län.

källa/ foto: Örebro kommun/ Region Örebro län
,