Här blir det gratis wifi i city – “efterfrågad tjänst från företagare inom handel, service, mat och upplevelser”

Nu förbereder Örebro kommun tillsammans med KumBro för att Örebroare och besökare i city ska få tillgång till gratis wifi – som är ett steg för att skapa tillgänglighet och mervärden för handel och näringsliv. I början av april börjar man med grävarbete och i juni beräknas det bli klart.

Gratis wifi i city har varit en efterfrågad tjänst från företagare inom bland annat handel, service, mat och upplevelser. Tanken är att fler ska kunna ta del av informationen som finns online och möjlighet att uppleva det utbud som finns i Örebros stadskärna. Detta är även ett steg i att skapa en enklare vardag för alla de som kommunen finns till för.

– Genom gratis wifi kan besökare på ett enkelt sätt ta del av besöksmål och annan information vilket även skapar mervärden för handel och annat näringsliv, säger Ullis Sandberg (S), kommunalråd med ansvar för samhällsbyggnadsområdet.

– Vi fortsätter med insatser för att skapa ett attraktivt Örebro för invånare och besökare. Att erbjuda enkel, smidig och fri tillgång till internet är en sådan insats som vi hoppas ska ge ännu bättre förutsättningar också för näringslivet speciellt inom handel och besöksnäring, när vi förhoppningsvis återfår vår fina tillströmning av besökare till stadskärnan efter pandemin, säger Göran Dahlén, Näringslivsdirektör Örebro kommun.

– Vi är glada att kunna leverera en fri uppkopplingsmöjlighet, där näringslivet kan utveckla sin handel och på ett nytt och lite modernare sätt ha möjligheten att nå ut till besökare och invånare säger Peter Lilja, Verkställande direktör för KumBro.

De områden som kommer få tillgång till gratis wifi är:

  • Skateparken
  • Drottninggatan
  • Köpmangatan
  • Kungsgatan
  • Våghustorget
  • Stortorget
  • Fisktorget
  • Teaterplan
  • Järntorget
  • Henry Allards park
,