Öbo bygger 75 bostäder och en förskola i Södra Ladugårdsängen

Den 7 april tar Örebrobostäder ett digitalt spadtag för 75 nya bostäder i kvarteret Biplanet på södra Ladugårdsängen. “Här bygger vi också en förskola med fem avdelningar. Projektet är den första nyproduktion som ÖBO miljöcertifierar enligt Miljöbyggnad Silver. Projektet blir granne med Änglandaskolans idrottshall och består av två hus. Husen varierar i höjd för att skapa mer fri sikt och variation i kvarteret; den högsta delen blir i fem våningar. I bottenvåningen av det ena husen byggs förskolan, som hyrs i sin helhet av Örebro kommun”, skriver Öbo i en information.


Totalentreprenör är HMB Construction, för vilka detta är den första nyproduktionen i Örebro. HMB Construction är ett av Sveriges 30 största byggföretag och sedan hösten 2020 finns de även i Örebro.

foto: Öbo/ White

,