Då öppnar museets nya utställning Boom i bergslagen på slottet

Den 12 juni invigs utställningen Boom i bergslagen på Örebro slott. “Den handlar om gruvor och hyttor, bergsmän och makt under medeltiden. Genom en interaktiv modell över järnbrukarland kommer besökaren själv att kunna agera och hantera olika moment för att få maskineriet att fungera”, skriver länsmuseet. 


“Utställningen är en del av ett större tema Hyttbyggartid som museet kommer att arbeta med under flera år framöver. Historien om bergslagen är i grund och botten en berättelse om innovation och kunskap. Historisk kunskap och ett historiskt medvetande kanske kan bidra till positiv identitet, mentalitet och framtidstro. Temat har sitt avstamp i den tidiga bergslagshistorien men innehållet i kommande aktiviteter vill också spegla  frågor som är viktiga i dagens bergslagskommuner och engagera till samtal och medskapande”, informerar museet.