Härbärge för hemlösa ska rustas – var fullt med mögel

Programnämnd social välfärd förväntas på torsdag ta beslut om att låta Futurum bygga om det tidigare härbärget Gnistan. Fastigheten på Bruksgatan i Almby kommer att rustas för att återigen kunna nyttjas. 

-Tidigare var det så illa  med mögel att flera hemlösa inte ens ville ha plats på härbärget. Därför kommer vi nu göra en renovering för att kunna använda den fastighet som nu står tom sedan härbärget stängde. Det finns verkligen ett behov av fler lokaler. Härbärgesplatser är inte en långsiktig lösning, men det behöver finnas för människor i akut hemlöshet. Fastigheten kan också komma att inrymma andra boendeformer i den sociala boendekedjan framöver, säger John Johansson (S) kommunalråd med ansvar för Social välfärd i ett pressmeddelande. 

-Renoveringsbehovet påtalades redan under tiden Frälsningsarmén drev härbärget. Ibland tar det lite tid, men nu är det på gång! Enligt tidsplanen kan huset vara färdigt för inflyttning nästa sommar. Då får det återigen, på ett eller annat sätt, vara ett hus som ger människor tak över huvudet, säger Anna Andersson (KD) vice ordförande i programnämnden. 

,